Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Dezastru real sau exercițiu? Cum procedăm?
14.02.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 238

Suntem pregătiți în cazul unui dezastru natural? Știm cum trebuie să procedăm, avem în casă o trusă de prim-ajutor sau o rezervă de alimente? Știm să facem diferența dintre un exercițiu și o situație reală? A ști face diferența dintre viață și moarte, iar autoritățile trebuie să fie un exemplu. Iată un subiect de mare interes public, pus în discuție la Prefectura Olt.


 Adjunctul ISU Olt, Ovidiu Ciobanu, a vorbit la Prefectura Olt despre situația localităților fără sisteme de alarmare. Din cele 112 localități din județul Olt, nouă nu au sistem de alarmare. În cazul unui dezastru, populația poate fi informată cu sisteme auxiliare: adică tobe, clopote, goarne.
Adjunctul ISU a explicat și rolul exercițiilor care se desfășoară în fiecare lună, pentru verificarea sistemelor de alarmare.
89 de sisteme de alarmare din localitățile județului sunt electronice, adică funcționează cu ajutorul unor baterii și sunt mult mai eficiente. Alte 115 sunt electrice, funcționează pe bază de curent electric, iar în cazul întreruperii energiei electrice, alarmarea nu mai poate fi făcută. În prezent, se fac demersuri pentru ca în toate localitățile județului să fie montate sisteme electronice de informare-avertizare.
Un sistem de alarmare electronic costă în jur de 10.000 de lei. În Slatina sunt 27 de sisteme de alarmare, majoritatea electronice.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE