Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Vârstnicii, fără servicii sociale la domiciliu
12.02.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 98

Serviciile sociale la domiciliu, atât de necesare pentru bătrânii singuri, lipsesc din județul nostru. Tema a fost dezbătută astăzi, la Prefectură, în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic. Reprezentanții Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială spun că autoritățile locale ar trebui să se implice mai mult pentru a asigura sprijin acestei categorii vulnerabile. Legea le permite să angajeze asistenți sociale care să le vină în ajutor.


 Îngrijirea la domiciliu a vârstnicilor care locuiesc singuri poate fi realizată fără un efort prea mare, de către primării. În Olt, aceste servicii sociale sunt inexistente, în ciuda faptului că Ministerul Muncii a recomandat autorităților locale să deruleze astfel de programe.

În loc să fie duși într-un centru rezidențial pentru persoane vârstnice, care funcționează cu cheltuieli mari și proceduri complexe de autorizare, bătrânii singuri pot fi ajutați la domiciliu, de specialiștii în servicii sociale .

Reprezentanții vârstnicilor spun că, pentru mulți dintre cei care locuiesc singuri, o vorbă bună și o informație sosită la timp din partea autorităților ar fi suficiente.
Condiția esențială este ca administrațiile locale să fie acreditate ca furnizori de servicii sociale, iar asta presupune în primul rând angajarea unui asistent social cu studii în domeniu.

Serviciile sociale la domiciliu pot presupune ajutor la cumpărături, la deplasare, la prepararea hranei sau implicarea vârstnicilor în activități sociale și oferirea de informații. Prefectul Silviu Neacșu a cerut o mai mare implicare a factorilor responsabili în acordarea acestor servicii pentru bătrânii singuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019