Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Reciclarea uleiurilor menajere, profitabilă
08.02.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 304

Dacă nu știți ce să faceți cu uleiul menajer folosit, puteți merge cu el la un restaurant, să îl predați. Toate localurile au fost obligate de Grada de Mediu să încheie contracte cu firme care preiau aceste deșeuri, iar în schimbul lor primesc anumite cantități de ulei bun pentru gătit. Așa că nu avem nici un motiv să aruncăm grăsimile uzate în rețeaua publică de canalizare sau la coșul de gunoi.


De câte ori nu v-ați întrebat ce ar trebui să faceți cu uleiul menajer folosit? Aruncarea lui în rețeaua de canalizare nu este o soluție. Poate bloca sistemul, iar dacă ajunge în stația de epurare, se neutralizează foarte greu. De asemenea, uleiul ars care ajunge în sol se infiltrează în pânza freatică și este nociv pentru sănătatea tuturor. De aceea, comisarii de mediu au verificat localurile de alimentație publică, să vadă unde ajung uleiurile arse provenite de aici.
Comisarii de mediu ne sfătuiesc să adunăm aceste uleiuri și să le ducem la un restaurant, care le va prelua pentru a obține, în schimbul lor, ulei bun.
Chiar dacă nu vom primi nimic în schimbul uleiului predat către un local, în felul acesta evităm eventualele blocaje care pot să apară în rețelele publice de canalizare. Remedierea lor costă, cu siguranță, mai mult decât un drum către un restaurant care îl va prelua.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE