Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Atenție la carnea de mistreț!
11.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 251

Atenție la carnea de mistreț! Riscați să vă îmbolnăviți, dacă o consumați înainte să îi faceți analize. În ultima lună, medicii veterinari au descoperit cinci porci mistreți cu trichineloză, dintre cei împușcați în timpul partidelor de vânătoare. Responsabilii fondurilor de vânătoare sunt instruiți să acționeze responsabil, înainte să consume carnea de vânat.


 Carnea de mistreț, atât de sănătoasă, poate deveni un pericol pentru sănătate. Porcii mistreți, mai mult decât cei crescuți în gospodării, pot fi purtători și transmițători ai parazitului „trichinella spiralis”. În ultima lună, specialiștii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au descoperit cinci cazuri de trichineloză la mistreți împușcați în diferite zone ale județului.
Ca să preîntâmpine îmbolnăvirea populației, prin consumul de carne de mistreț infestată, medicii veterinari organizează frecvent întâlniri cu reprezentanții fondurilor de vânătoare.
Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt au mai fost efectuat, luna trecută, alte aproape 1.500 de examene trichineloscopice la porcii sacrificați tradițional, în gospodăriile populației. 11 probe au fost transmise către laboratorul central, pentru analize suplimentare, dar și acestea au fost negative. Trichineloza este o boală care se transmite de la animale la om prin consumul de carne crudă sau insuficient preparată termic. Boala se manifestă prin febră, tulburări digestive și dureri musculare, iar în unele cazuri poate cauza moartea.

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018