Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Atenție la carnea de mistreț!
11.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 260

Atenție la carnea de mistreț! Riscați să vă îmbolnăviți, dacă o consumați înainte să îi faceți analize. În ultima lună, medicii veterinari au descoperit cinci porci mistreți cu trichineloză, dintre cei împușcați în timpul partidelor de vânătoare. Responsabilii fondurilor de vânătoare sunt instruiți să acționeze responsabil, înainte să consume carnea de vânat.


 Carnea de mistreț, atât de sănătoasă, poate deveni un pericol pentru sănătate. Porcii mistreți, mai mult decât cei crescuți în gospodării, pot fi purtători și transmițători ai parazitului „trichinella spiralis”. În ultima lună, specialiștii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au descoperit cinci cazuri de trichineloză la mistreți împușcați în diferite zone ale județului.
Ca să preîntâmpine îmbolnăvirea populației, prin consumul de carne de mistreț infestată, medicii veterinari organizează frecvent întâlniri cu reprezentanții fondurilor de vânătoare.
Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt au mai fost efectuat, luna trecută, alte aproape 1.500 de examene trichineloscopice la porcii sacrificați tradițional, în gospodăriile populației. 11 probe au fost transmise către laboratorul central, pentru analize suplimentare, dar și acestea au fost negative. Trichineloza este o boală care se transmite de la animale la om prin consumul de carne crudă sau insuficient preparată termic. Boala se manifestă prin febră, tulburări digestive și dureri musculare, iar în unele cazuri poate cauza moartea.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018