Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Șomerii olteni au solicitat „Prima chirie”
08.01.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 342

Anul trecut, 21 de șomeri olteni s-au înscris pentru a obține subvenții de la stat prin programul „Prima chirie”, imediat ce au obținut un loc de muncă. Acest program va continua și în 2018. Cei interesați de primirea unui astfel de ajutor financiar trebuie să îndeplinească mai multe condiții.


 La jumătatea anului trecut a fost lansat programul „Prima chirie”. Prin acest program, șomerii care își găsesc un loc de muncă în altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 de kilometri față de cea în care își are domiciliul primesc un ajutor financiar. Prima de relocare este de 75 % din suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor de chirie și utilități, în limita sumei de 900 de lei lunar, pe o perioadă de cel mult 36 de luni. Din iunie și până la sfârșitul anului 2017, zeci de șomeri olteni au solicitat acest ajutor financiar. Cei mai mulți au ales să lucreze în Timișoara, București, Olănești, Alexandria sau Craiova.
În 2018 va continua acest program. Pentru a beneficia de „Prima chirie”, șomerii înregistrați la AJOFM Olt trebuie să îndeplinească simultan mai multe condiții.
Pentru acordarea primei de relocare, persoanele care se califică trebuie să-și depună dosarul la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, în termen de 60 de zile după ce își găsesc un loc de muncă.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018

Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.
15 Mar 2018