Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cazul Corabia, concluzia DSP: Vinovat este mortul
21.11.2017
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 2504

Direcția de Sănătate Publică Olt a finalizat ancheta în cazul pacientului de la Corabia, care a murit, la începutul lunii, în ambulanța ce îl transporta la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Au fost cerute note explicative, atât de la Spitalul Corabia, cât și de la Serviciul de Ambulanță. Concluzia: nu a fost găsit niciun vinovat. Poliția investighează însă în continuare moartea pacientului.


Un spital și un serviciu de ambulanță care funcționează fără medici. Un pacient care moare în ambulanță, plimbat între spitale. Este cazul bărbatului de 42 de ani, din Corabia, care a decedat la începutul acestei luni, în urma unui infarct acut de miocard. El a fost trimis de la Spitalul Corabia, pentru că nu exista medic cardiolog, la Slatina. Nici ambulanța care l-a preluat nu avea medic. Direcția de Sănătate Publică Olt a demarat o anchetă, fără a găsi însă vreun vinovat.
Directorul DSP Olt recunoșate însă că o problemă gravă există la Corabia.
Reprezentanții Casei de Sănătate Olt susțin că legea permite ca un spital să poată funcționa cu minimum două linii de gardă, iar Corabia poate asigura trei. Pe de altă parte, o posibilă închidere a unității medicale ar fi un dezastru pentru pacienții din zona de sud a județului. Deși au fost organizate mai multe concursuri, Spitalul din Corabia nu prezintă interes pentru medici.
Este o criză cronică a sistemului din România, țara în care oamenii nu au altă variantă decât să se roage să nu aibă nevoie de îngrijire medicală.
 

ancheta DSP pacient Corabia
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE