Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Atenție la cumpărăturile online!
15.11.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 257

Polițiștii ne învață cum să facem cumpărături sigure. Având în vedere că urmează perioada reducerilor și mulți comercianți permit cu ușurință plata în mediul online, Inspectoratul de Poliție Județean Olt recomandă să respectăm câteva reguli simple, pentru cumpărături cât mai sigure.


 Achiziționarea unui produs de pe diferite site-uri se poate transforma într-o adevărată capcană pentru client. Ca să împiedice acest lucru, polițiștii ne sfătuiesc să luăm câteva măsuri de siguranță, pentru a nu fi înșelați. Prima regulă este să cumpărăm din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoaștem sau pe care le-am mai folosit. Mare atenție la plata produselor.
„Introdu adresa site-ului pe care intenționezi să efectuezi plata și nu da click pe link-uri primite pe mail. În unele situații, aceste link-uri te pot direcționa către site-uri false, care imită perfect site-urile comercianților. Asigură-te că transferul informațiilor se face în mod securizat”, sunt sfaturile Poliției.
Există programe informatice care pot înregistra caracterele tastate, astfel datele cardului bancar precum și alte date de identificare sau autentificare pot ajunge în posesia unor persoane neautorizate.
„Folosește carduri de credit atunci când cumperi online. Majoritatea cardurilor de credit au politici stricte în ceea ce privește siguranța clienților. Dacă nu primești ce ai comandat, emitentul cardului iți va returna banii.
Mulți comercianți online îți vor cere să stocheze informațiile tale de plată. Gândește-te de două ori înainte să iei o decizie și fii sigur că ai înțeles riscurile pe care le implică”, se mai arată în comunicatul Poliției.
În situația în care primești mailuri prin care ți se solicită datele cardului bancar, pentru actualizare, sau pentru diferite scopuri, nu da curs acestor solicitări, banca nu îți va cere niciodată aceste date prin mail, iar cel mai probabil, dacă vei da click pe linkul din mail, vei fi direcționat către un site de tip phishing, care imită site-ul real al băncii unde ți se va cere să introduci datele cardului.
De asemenea, la cumpărăturile online de la alte persoane, banii nu trebuie trimiși în avans. Dacă este posibil, trebuie folosit un serviciu cu plata ramburs.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024