Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Aerul din Slatina, verificat de Garda de Mediu
14.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2045

Garda de Mediu a monitorizat, timp de trei zile, calitatea aerului din cartierul „Eugen Ionescu”, din Slatina, la sesizarea unui cetățean din zonă. În urma centralizării datelor, s-au constatat creșteri de valori pentru anumite substanțe din atmosferă, în timpul nopții, însă acestea sunt cu mult sub limita maximă admisă de lege. Chiar și așa, comisarii de mediu au bătut la poarta tuturor societăților industriale din zonă.


Se simte un miros greu în atmosferă, mai ales seara târziu și în tipul nopții, a reclamat un cetățean cu ceva timp în urmă, la Garda de Mediu. Pornind de la această sesizare, reprezentanții instituției au demarat o campanie de monitorizare a calității aerului. Mai întâi au analizat valorile înregistrate de stația industrială de pe Dealul Grădiște.
Pentru a elimina orice suspiciune legată de distanța mare între stația de monitorizarea aerului de pe Grădiște și cartierul Eugen Ionescu, comisarii de mediu au solicitat laboratorul mobil al Agenției pentru Protecția Mediului. Specialiștii au prelevat din nou probe, pentru determinarea valorii dioxidului de azot și dioxidului de sulf în atmosferă.
Chiar dacă nu se poate vorbi despre un aer poluat în Slatina, comisarii de mediu au vrut să vadă, totuși, de unde provine creșterea valorilor celor două substanțe, seara și în timpul nopții. Au bătut la ușa tuturor societăților din zona industrială limitrofă cartierului „Eugen Ionescu”.
Valoarea amenzilor aplicate pentru problemele de calitate a aerului constatate au fost de 15.000 lei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018

Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.
15 Mar 2018