Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Sfânta Treime”, restaurată cu fonduri europene
13.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 586

Cea mai veche biserică din Slatina, „Sfânta Treime”, cu o istorie de 375 de ani, va fi consolidată și restaurată cu fonduri europene. Reprezentanții Episcopiei Slatinei și arhitectul care se ocupă de acest proiect au explicat, astăzi, ce modificări vor fi aduse lăcașului de cult, pentru a-i reda identitatea istorică și culturală de biserică ctitorită pe vremea lui Matei Basarab.


Aflată în centrul istoric al Slatinei, biserica cu hramul „Sfânta Treime” a primit aprobare pentru restaurare pe fonduri europene. După semnarea contractului de finanțare, toți cei implicați în proiect s-au mobilizat să adune toate datele de care au nevoie pentru realizarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție. Preotul paroh Martin Iulian Miron a prezentat, pe scurt, istoria lăcașului de cult.
Specialiștii încă mai fac verificări pentru a se asigura că, după restaurare, biserica va fi ca un lăcaș de cult specific epocii „Matei Basarab”.
Și zidurile bisericii vor suferi modificări, având în vedere că au fost mult înălțate, în urma unor lucrări ulterioare de renovare.
La final, pictura va fi în stil bizantin, mai cu seamă că au fost descoperite dovezi clare care atestă că s-a folosit acest stil, atunci când a fost ctitorită biserica.
Valoarea proiectului de restaurare și consolidare este de aproape șase milioane de lei, iar perioada de implementare este de doi ani.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE