Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Verde la pensionare anticipată pentru oltenii poluați
10.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 887

Casa Județeană de Pensii Olt a intrat în posesia listei cu localitățile care fac parte din arealul de opt kilometri din jurul Slatinei. În total, sunt 48 de sate și orașe, potrivit documentelor realizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Oamenii care au locuit aici timp de cel puțin 30 de ani se vor putea pensiona cu doi ani mai devreme, fără să fie penalizați, pentru că suportă efectele poluării generate de fabricile de pe platforma industrială.


 Legea inițiată de senatorul Paul Stănescu și deputatul Gigel Știrbu, ce permite pensionarea anticipată a oltenilor care au locuit minimum 30 de ani în zona Slatinei, poate fi pusă în aplicare. Casa Județeană de Pensii Olt a primit lista cu cele 48 de localități cuprinse în zona de opt kilometri din jurul Slatinei. Acestea se află în Bălteni, Brâncoveni, Brebeni, Curtișoara, Găneasa, Ipotești, Milcov, Piatra-Olt, Pleșoiu, Priseaca, Slătioara, Strejești, Teslui și Valea Mare, pentru fiecare din aceste localități fiind publicată lista cu satele care se înscriu în arealul menționat.
Înainte de publicarea listei, doar cetățenii Slatinei care se apropiau de vârsta de pensionare au cerut să beneficieze de noile prevederi.
Legea, cu modificările aprobate, permite locuitorilor celor 48 de localități să iasă la pensie cu doi ani mai devreme decât vârsta standard, dacă au stagiul complet de cotizare, fără să fie penalizați. Până acum, la publicare listei localităților vizate, la ghișeele Casei Județene de Pensii au venit puține persoane care să solicite informații despre aceste prevederi.
În cazul în care în perioada următoare se va înregistra o avalanșă de dosare de pensionare din cele 48 de localități vizate de pensionarea anticipată, reprezentanții Casei Județene de Pensii vor lua în calcul suplimentarea personalului de la ghișee.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltenii luară banii pentru tomate

Primii 1.000 de legumicultori olteni înscriși în Programul Tomata care au depus documentele justificative ce atestă vinderea celor 2.000 de kilograme de roșii au primit banii. Reprezentanții Direcției Agricole spun că, până la sfârșitul săptămânii, alți o mie de fermieri vor avea banii în conturi. Pentru ciclul întâi al producției producătorii mai au la dispoziție doar două zile să-și valorifice marfa, termenul limită fiind 15 iunie.
13 Iun 2018

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018