Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Verde la pensionare anticipată pentru oltenii poluați
10.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 903

Casa Județeană de Pensii Olt a intrat în posesia listei cu localitățile care fac parte din arealul de opt kilometri din jurul Slatinei. În total, sunt 48 de sate și orașe, potrivit documentelor realizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Oamenii care au locuit aici timp de cel puțin 30 de ani se vor putea pensiona cu doi ani mai devreme, fără să fie penalizați, pentru că suportă efectele poluării generate de fabricile de pe platforma industrială.


 Legea inițiată de senatorul Paul Stănescu și deputatul Gigel Știrbu, ce permite pensionarea anticipată a oltenilor care au locuit minimum 30 de ani în zona Slatinei, poate fi pusă în aplicare. Casa Județeană de Pensii Olt a primit lista cu cele 48 de localități cuprinse în zona de opt kilometri din jurul Slatinei. Acestea se află în Bălteni, Brâncoveni, Brebeni, Curtișoara, Găneasa, Ipotești, Milcov, Piatra-Olt, Pleșoiu, Priseaca, Slătioara, Strejești, Teslui și Valea Mare, pentru fiecare din aceste localități fiind publicată lista cu satele care se înscriu în arealul menționat.
Înainte de publicarea listei, doar cetățenii Slatinei care se apropiau de vârsta de pensionare au cerut să beneficieze de noile prevederi.
Legea, cu modificările aprobate, permite locuitorilor celor 48 de localități să iasă la pensie cu doi ani mai devreme decât vârsta standard, dacă au stagiul complet de cotizare, fără să fie penalizați. Până acum, la publicare listei localităților vizate, la ghișeele Casei Județene de Pensii au venit puține persoane care să solicite informații despre aceste prevederi.
În cazul în care în perioada următoare se va înregistra o avalanșă de dosare de pensionare din cele 48 de localități vizate de pensionarea anticipată, reprezentanții Casei Județene de Pensii vor lua în calcul suplimentarea personalului de la ghișee.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE