Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Panouri solare subvenționate
08.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 592

Mai bine de jumătate dintre oltenii care au solicitat fonduri pentru montarea de panouri solare sau pompe de căldură în cadrul programului „Casa Verde“ au semnat deja contractele de finanțare. Ceilalți așteaptă un anunț din partea Administrația Fondului pentru Mediu, pentru a demara investițiile. 6000 de lei este valoarea subvenției acordate de stat pentru sistemele solare și 8000 pentru pompele de căldură.


 Primii 100 de olteni care au depus dosare în cadrul programului „Casa Verde“ au semnat contractele de finanțare pentru a putea începe achiziționarea și montarea panouri solare. O bună parte dintre ei, respectiv 67, au reușit să finalizeze investițiile și să depună dosarele de decontare.
Și beneficiarii din seria a treia, până la numărul de înregistrare 150, au semnat rapid contractele de finanțare,la Agenția pentru Protecția Mediului. Ei vor avea la dispoziție un an să instaleze panourile și pompele și să aducă dosarele de decontare. Ceilalți așteaptă să se regăsească în lista publicată de Agenția Fondului pentru Mediu, să poată semna pentru primirea subvenției. În total, peste 250 de olteni vor primi finanțare prin „Casa Verde“.

Potrivit reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului, majoritatea oltenilor care au finalizat investițiile s-au încadrat în suma maximă oferită în cadrul programului, costurile cu instalarea panourilor fiind de cel mult 6.000 de lei.
Doar câțiva au optat pentru sisteme mai scumpe și au plătit diferența.

 


Șofer mort în accident la Valea Mare

Un bărbat și-a pierdut viața într-un cumplit accident de circulație petrecut, ieri, pe DN 65, în localitatea Valea Mare. Acesta conducea o autoutilitară, când a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind un autoturism. Imaginile de la locul accidentului sunt terifiante. Autoutilitara s-a răsturnat peste autoturism, iar șoferul acesteia a rămas încarcerat. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional.
20 Nov 2017