Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Unde-s mulți, puterea crește
12.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 126

Fermierii trebui să se asocieze, ca să poată livra marfă constant către marile lanțuri de magazine și să contracareze importurile. Este mesajul ministrului agriculturii, Petre Daea, sosit la Slatina de Ziua Recoltei. Pe de altă parte, reprezentanții agricultorilor cer Guvernului facilități fiscale pentru agricultorii care fac parte din forme asociative.


 „Dacă fiecare vine la piață cu grămăjoara lui, nu facem mare lucru”, le-a transmis fermierilor din Olt ministrul Agriculturii, Petre Daea. Producătorii tineri, care au obținut fonduri europene pentru dezvoltarea afacerii, au cerut ajutorul ministrului, pentru valorificarea legumelor și fructelor.

Sindicaliștii din Agricultură spun însă că mentalitatea fermierilor legată de asociere va fi greu de schimbat. Singura soluție ar fi un sprijin venit din partea statului, pentru cei care fac parte dintr-o cooperativă.
Prin intermediul cooperativelor agricole, fermierii pot solicita și fonduri europene pentru a crea depozite de legume și fructe, dar și fabrici de procesare.

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Dan Mihai și-a riscat viața pentru o altă viață

O tânără de 18 ani a fost salvată, sâmbătă, de la înec de un membru al Clubului Slatina Running, care se afla la alergat în zonă. Acesta a fost felicitat și premiat, astăzi, de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în cadrul unei ședințe festive. Tânăra, cunoscută cu afecțiuni psihice, este acum internată în spital și se află în afara oricărui pericol. Urmează detalii care vă pot afecta emoțional.
11 Dec 2017