Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Unde-s mulți, puterea crește
12.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 134

Fermierii trebui să se asocieze, ca să poată livra marfă constant către marile lanțuri de magazine și să contracareze importurile. Este mesajul ministrului agriculturii, Petre Daea, sosit la Slatina de Ziua Recoltei. Pe de altă parte, reprezentanții agricultorilor cer Guvernului facilități fiscale pentru agricultorii care fac parte din forme asociative.


 „Dacă fiecare vine la piață cu grămăjoara lui, nu facem mare lucru”, le-a transmis fermierilor din Olt ministrul Agriculturii, Petre Daea. Producătorii tineri, care au obținut fonduri europene pentru dezvoltarea afacerii, au cerut ajutorul ministrului, pentru valorificarea legumelor și fructelor.

Sindicaliștii din Agricultură spun însă că mentalitatea fermierilor legată de asociere va fi greu de schimbat. Singura soluție ar fi un sprijin venit din partea statului, pentru cei care fac parte dintr-o cooperativă.
Prin intermediul cooperativelor agricole, fermierii pot solicita și fonduri europene pentru a crea depozite de legume și fructe, dar și fabrici de procesare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltenii luară banii pentru tomate

Primii 1.000 de legumicultori olteni înscriși în Programul Tomata care au depus documentele justificative ce atestă vinderea celor 2.000 de kilograme de roșii au primit banii. Reprezentanții Direcției Agricole spun că, până la sfârșitul săptămânii, alți o mie de fermieri vor avea banii în conturi. Pentru ciclul întâi al producției producătorii mai au la dispoziție doar două zile să-și valorifice marfa, termenul limită fiind 15 iunie.
13 Iun 2018

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018