Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Unde-s mulți, puterea crește
12.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 129

Fermierii trebui să se asocieze, ca să poată livra marfă constant către marile lanțuri de magazine și să contracareze importurile. Este mesajul ministrului agriculturii, Petre Daea, sosit la Slatina de Ziua Recoltei. Pe de altă parte, reprezentanții agricultorilor cer Guvernului facilități fiscale pentru agricultorii care fac parte din forme asociative.


 „Dacă fiecare vine la piață cu grămăjoara lui, nu facem mare lucru”, le-a transmis fermierilor din Olt ministrul Agriculturii, Petre Daea. Producătorii tineri, care au obținut fonduri europene pentru dezvoltarea afacerii, au cerut ajutorul ministrului, pentru valorificarea legumelor și fructelor.

Sindicaliștii din Agricultură spun însă că mentalitatea fermierilor legată de asociere va fi greu de schimbat. Singura soluție ar fi un sprijin venit din partea statului, pentru cei care fac parte dintr-o cooperativă.
Prin intermediul cooperativelor agricole, fermierii pot solicita și fonduri europene pentru a crea depozite de legume și fructe, dar și fabrici de procesare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Construcții noi pe terenul unității militare

Un ansamblu de locuințe, o creșă și o grădiniță sunt imobilele pe care municipalitatea vrea să le construiască pe terenul fostei unități militare, intrat recent în patrimoniul Slatinei. Autoritățile sunt în discuții cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea contractării unui împrumut, pentru ridicarea blocurilor. Clădirile pentru creșă și grădiniță vor fi construite din temelii, tot de Primăria Slatina.
12 Feb 2018