Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Unde-s mulți, puterea crește
12.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 136

Fermierii trebui să se asocieze, ca să poată livra marfă constant către marile lanțuri de magazine și să contracareze importurile. Este mesajul ministrului agriculturii, Petre Daea, sosit la Slatina de Ziua Recoltei. Pe de altă parte, reprezentanții agricultorilor cer Guvernului facilități fiscale pentru agricultorii care fac parte din forme asociative.


 „Dacă fiecare vine la piață cu grămăjoara lui, nu facem mare lucru”, le-a transmis fermierilor din Olt ministrul Agriculturii, Petre Daea. Producătorii tineri, care au obținut fonduri europene pentru dezvoltarea afacerii, au cerut ajutorul ministrului, pentru valorificarea legumelor și fructelor.

Sindicaliștii din Agricultură spun însă că mentalitatea fermierilor legată de asociere va fi greu de schimbat. Singura soluție ar fi un sprijin venit din partea statului, pentru cei care fac parte dintr-o cooperativă.
Prin intermediul cooperativelor agricole, fermierii pot solicita și fonduri europene pentru a crea depozite de legume și fructe, dar și fabrici de procesare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018