Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Mai mulți bani pentru ucenicie
12.10.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 48

Veste bună pentru firmele oltene care încheie contracte de ucenicie cu persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Suma alocată pentru fiecare ucenic angajat a crescut de la 300 la 1.125 lei pe lună, pe toată perioada derulării contractului. În funcție de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul, durata contractului poate să fie între unul și trei ani.


 Ucenicia reprezintă formarea profesională realizată la locul de muncă, în baza unui contract, pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani. Contractul de ucenicie poate fi încheiat pe o perioadă determinată. Angajatorii olteni care încheie astfel de contracte primesc lunar o sumă de bani.  

Durata contractului de ucenicie se stabilește în funcție de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul, fără a putea fi mai mică de 12 luni și mai mare de trei ani. Pentru a încheia astfel de contracte, angajatorii olteni trebuie să se prezinte la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt.
În județul Olt, în acest an, nicio firmă nu a încheiat contracte de ucenicie.  

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Dan Mihai și-a riscat viața pentru o altă viață

O tânără de 18 ani a fost salvată, sâmbătă, de la înec de un membru al Clubului Slatina Running, care se afla la alergat în zonă. Acesta a fost felicitat și premiat, astăzi, de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în cadrul unei ședințe festive. Tânăra, cunoscută cu afecțiuni psihice, este acum internată în spital și se află în afara oricărui pericol. Urmează detalii care vă pot afecta emoțional.
11 Dec 2017