Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Greu cu examenul de șofer
12.10.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 3040

Peste 3.000 de candidați au fost examinați la proba teoretică pentru obținerea permisului auto, în primele nouă luni ale anului. Cifra este în creștere față de anul trecut, însă nu și numărul celor admiși. Doar jumătate dintre cei care se prezintă la proba scrisă ajung și la proba practică, iar principala cauză o reprezintă slaba pregătire a candidaților.


 3.482 de candidați au fost examinați în primele nouă luni ale anului, la proba teoretică și 2.368, la cea practică, pentru obținerea permisului de conducere. Mai mulți, față de anul trecut, când au fost 3.319, la sală și 2.026 la oraș. Dintre ei, doar o parte au reușit să promoveze examenul. Cu toate acestea, numărul permiselor de conducere eliberate este mai mare față de anul trecut, întrucât o parte au fost preschimbate, după expirare.
Într-un an, un candidat poate susține examenul teoretic pentru permisul auto la fiecare 16 zile. Pentru proba de traseu se așteaptă însă chiar și câteva luni.
La sfârşitul anului trecut, parcul auto era de 107.481 vehicule înmatriculate, iar la sfârșitul trimestrului al III-lea din 2017 este de 114.360 vehicule înmatriculate. Numărul conducătorilor auto posesori de permis de conducere tip nou este de aproape 132.000, iar aproape 20.000 de persoane au permis de tip vechi.

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Dan Mihai și-a riscat viața pentru o altă viață

O tânără de 18 ani a fost salvată, sâmbătă, de la înec de un membru al Clubului Slatina Running, care se afla la alergat în zonă. Acesta a fost felicitat și premiat, astăzi, de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în cadrul unei ședințe festive. Tânăra, cunoscută cu afecțiuni psihice, este acum internată în spital și se află în afara oricărui pericol. Urmează detalii care vă pot afecta emoțional.
11 Dec 2017