Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Alro, investiții pentru „Fabrica Verde”
12.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 80

Compania Alro a anunțat, astăzi, lansarea unui nou program, în valoare de peste 100 de milioane de dolari, pentru creșterea eficienței energetice și scăderea consumului. Acesta face parte din strategia „Fabrica Verde” implementată de reprezentanții uzinei, pe termen lung. Suma va fi cheltuită până în 2021 și reprezintă mai mult de jumătate din valoarea totală a investițiilor prevăzute de Alro în planul de afaceri pentru următorii patru ani.


 Creșterea eficienței energetice și scăderea consumurilor sunt principalele direcții pe care le vizează compania Alro, printr-un programul lansat astăzi, la Slatina. 100 de milioane de dolari vor fi investiți, în perioada 2017-2021, pentru achiziționarea de echipamente moderne, care vor scădea cantitatea de deșeuri și emisii.

„În ultimii 15 ani, am investit continuu în echipamente moderne, care au crescut nu doar producția, ci și eficiența operațională. În plus, programele noastre de cercetare ne-au ajutat să atingem consumuri de energie și emisii cu mult mai reduse comparativ cu media industriei. Acum a venit momentul să facem pasul următor, să diminuăm suplimentar amprenta industrială, dar în același timp să continuăm să creștem producția de aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare și să ne consolidăm poziția pe piețe sofisticate, precum industria aero sau cea auto”, a declarat astăzi Gheorghe Dobra, Director General al Alro S.A.
Înlocuirea trafo redresorilor de curent continuu folosiți în producerea aluminiului primar au generat o reducere de 30.000 MWh/an, respectiv 1,5 milioane de dolari. Consumul de gaze la producția de anozi s-a redus de trei ori, odată cu modernizarea cuptoarelor de coacere. Iar consumul de apă s-a diminuat de cinci ori, după construirea unei stații de recirculare și tratare a apei. De asemenea, aluminiul produs prin topirea deșeurilor înseamnă o economie de 95% a consumului de electricitate, comparativ cu metoda clasică de producție a aluminiului electrolitic. Conceptul de „Fabrică Verde” vizează folosirea tehnologiilor ecologice de ultimă generație, disponibile pe piață, care vor permite Companiei să producă aluminiu cu profitabilitate mare și foarte mare. În plus, acestea vor contribui la îndeplinirea țintei Alro de apropiere de zero deșeuri și zero emisii.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltenii luară banii pentru tomate

Primii 1.000 de legumicultori olteni înscriși în Programul Tomata care au depus documentele justificative ce atestă vinderea celor 2.000 de kilograme de roșii au primit banii. Reprezentanții Direcției Agricole spun că, până la sfârșitul săptămânii, alți o mie de fermieri vor avea banii în conturi. Pentru ciclul întâi al producției producătorii mai au la dispoziție doar două zile să-și valorifice marfa, termenul limită fiind 15 iunie.
13 Iun 2018

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018