Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Luptă cu braconierii de pe Olt
10.10.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1986

Pescuitul ilegal este în continuare o problemă în județul Olt. Peste 70 de braconieri au fost prinși de jandarmi de la începutul anului și le-au fost întocmite dosare penale. Reprezentanții Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv spun că, în curând, vor putea aplica sancțiuni și ei, nu doar jandarmii, cum se întâmplă acum, iar acest lucru ar ajuta foarte mult la reducerea braconajului.


 Barajele și lacurile de acumulare din județul Olt sunt pline de braconieri. Cel mai mult se pescuiește ilegal la Ipotești, Rusănești și Izbiceni. Poliția, jandarmii și reprezentanții Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv fac controale atât ziua, cât și noaptea, însă fenomenul este greu de oprit.
Numărul braconierilor prinși de la începutul anului este mai mare față de anul trecut ca urmare a intensificării controalelor pe râul Olt și lacurile de acumulare. Cantități mari de unelte de pescuit au fost confiscate de oamenii legii.
Reducerea numărului braconierilor va fi posibilă după ce acțiunile jandarmilor vor fi dublate de descinderile celor de la AJVPS.
Controalele vor continua pe râul Olt și în perioada următoare.

braconieri Olt pescuit

Fără „Masă caldă” în Olt

50 de școli cu peste 20 de mii de elevi au fost incluse anul trecut în proiectul „Masa caldă”. Însă programul a funcționat doar în câteva dintre ele. Cu toate acestea, ministerul Educației îl consideră un succes și a dublat numărul școlilor unde va fi implementat. Guvernul a aprobat, miercuri, lista celor 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se aplică, în anul şcolar 2017-2018. Pe aceasta nu se află nicio școală din județul Olt.
07 Dec 2017