Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Luptă cu braconierii de pe Olt
10.10.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 2165

Pescuitul ilegal este în continuare o problemă în județul Olt. Peste 70 de braconieri au fost prinși de jandarmi de la începutul anului și le-au fost întocmite dosare penale. Reprezentanții Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv spun că, în curând, vor putea aplica sancțiuni și ei, nu doar jandarmii, cum se întâmplă acum, iar acest lucru ar ajuta foarte mult la reducerea braconajului.


 Barajele și lacurile de acumulare din județul Olt sunt pline de braconieri. Cel mai mult se pescuiește ilegal la Ipotești, Rusănești și Izbiceni. Poliția, jandarmii și reprezentanții Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv fac controale atât ziua, cât și noaptea, însă fenomenul este greu de oprit.
Numărul braconierilor prinși de la începutul anului este mai mare față de anul trecut ca urmare a intensificării controalelor pe râul Olt și lacurile de acumulare. Cantități mari de unelte de pescuit au fost confiscate de oamenii legii.
Reducerea numărului braconierilor va fi posibilă după ce acțiunile jandarmilor vor fi dublate de descinderile celor de la AJVPS.
Controalele vor continua pe râul Olt și în perioada următoare.

braconieri Olt pescuit
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Trei drumuri, în reabilitare pe fonduri europene

Trei proiecte ale Consiliului Județean de reabilitare a unor drumuri pe fonduri europene sunt în plină desfășurare. Cel mai avansat dintre ele vizează tronsonul dintre Dăneasa și Verguleasa, pentru care în perioada următoare va fi desemnat proiectantul. De asemenea, drumul care traversează Valea Oltului este în faza de precontractare, autoritățile județene așteptând semnarea documentului de acordare a finanțării europene.
17 Sep 2018