Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Mobilizare pentru Ziua Recoltei
09.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 5087

E mobilizare generală pe Esplanada Slatinei, pentru Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. De mâine dimineață, de la ora 7.00, sunt așteptați peste 130 de producători de legume, fructe și preparate tradiționale românești. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va veni la Slatina să ateste ca produs tradițional zacusca de Giuvărăști. Și tot mâine va fi anunțat, la Slatina, startul programului „Miere în școli”.


 Ziua Recoltei va reuni mâine și poimâine, la Slatina, producători agricoli din tot județul. Organizatorii pregătesc astăzi spațiile pentru expunerea legumelor, fructelor și preparatelor tradiționale, în cortul de pe Esplanadă.
Slătinenii sunt invitați, cu mic cu mare, să guste din recoltele fermierilor olteni. La eveniment sunt invitați și elevi, profesori și directori, să stea de vorbă cu producătorii și să guste din preparatele lor. Copiii vor primi o veste bună din partea guvernanților.
Reprezentanții Ministerul Agriculturii vin la Slatina și cu atestatul de „produs tradițional” pentru zacusca de Giuvărăști, preparată în gospodăria unei oltence, după o rețetă veche de peste 100 de ani.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, este așteptat la sărbătoarea produselor tradiționale de la Slatina, mâine după-amiază, în jurul orei 17.00. Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești este sărbătorită pentru prima dată în România anul acesta, după ce președintele Comisiei pentru Agricultură, deputatul de Olt Alexandru Stănescu, a inițiat și promovat o lege în acest sens. În Slatina, evenimentul este organizat Primăria Slatina, Direcția Agricolă și Asociația Tinerilor Fermieri și beneficiază de sprijinul Prefecturii și Consiliului Județean Olt.

Ziua Recoltei Slatina Daea
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018

Planuri pentru Baza sportivă de la Școala 5

Baza sportivă de lângă Școala 5 ar putea redeveni locul în care copiii și tinerii din Slatina să joace fotbal, cum jucau cu ani în urmă. Terenul și tribunele, lăsate în paragină, aparțin Ministerului Tineretului și Sportului, dar municipalitatea speră într-o schimbare a legislației, care să permită preluarea acestor baze. La Slatina, primăria vrea să refacă terenul și tribunele, după ce va amenaja sub ele o parcare.
23 Mai 2018