Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Mobilizare pentru Ziua Recoltei
09.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 5067

E mobilizare generală pe Esplanada Slatinei, pentru Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. De mâine dimineață, de la ora 7.00, sunt așteptați peste 130 de producători de legume, fructe și preparate tradiționale românești. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va veni la Slatina să ateste ca produs tradițional zacusca de Giuvărăști. Și tot mâine va fi anunțat, la Slatina, startul programului „Miere în școli”.


 Ziua Recoltei va reuni mâine și poimâine, la Slatina, producători agricoli din tot județul. Organizatorii pregătesc astăzi spațiile pentru expunerea legumelor, fructelor și preparatelor tradiționale, în cortul de pe Esplanadă.
Slătinenii sunt invitați, cu mic cu mare, să guste din recoltele fermierilor olteni. La eveniment sunt invitați și elevi, profesori și directori, să stea de vorbă cu producătorii și să guste din preparatele lor. Copiii vor primi o veste bună din partea guvernanților.
Reprezentanții Ministerul Agriculturii vin la Slatina și cu atestatul de „produs tradițional” pentru zacusca de Giuvărăști, preparată în gospodăria unei oltence, după o rețetă veche de peste 100 de ani.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, este așteptat la sărbătoarea produselor tradiționale de la Slatina, mâine după-amiază, în jurul orei 17.00. Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești este sărbătorită pentru prima dată în România anul acesta, după ce președintele Comisiei pentru Agricultură, deputatul de Olt Alexandru Stănescu, a inițiat și promovat o lege în acest sens. În Slatina, evenimentul este organizat Primăria Slatina, Direcția Agricolă și Asociația Tinerilor Fermieri și beneficiază de sprijinul Prefecturii și Consiliului Județean Olt.

Ziua Recoltei Slatina Daea
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Construcții noi pe terenul unității militare

Un ansamblu de locuințe, o creșă și o grădiniță sunt imobilele pe care municipalitatea vrea să le construiască pe terenul fostei unități militare, intrat recent în patrimoniul Slatinei. Autoritățile sunt în discuții cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea contractării unui împrumut, pentru ridicarea blocurilor. Clădirile pentru creșă și grădiniță vor fi construite din temelii, tot de Primăria Slatina.
12 Feb 2018