Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Alertă la ouă
09.10.2017
Autor articol: Elena Ionescu
Vizualizari: 617

La două luni și jumătate de la prima alertă europeană privind prezența unui insecticid periculos în ouă, autoritățile din România au primele rezultate privind controalele la fermele de găini. Inspectorii sanitari veterinari au verificat în toate cele opt exploatații din județul Olt, iar rezultatele sunt liniștitoare.


 La sfârșitul lunii iulie, Comisia Europeană lansa o alertă privind insecticidul Fipronil, a cărui prezență în ouă ar reprezenta un real pericol pentru sănătatea consumatorilor, mai ales a copiilor. Contaminarea cu Fipronil ar fi provenit de la un lot de insecticid vândut de o companie olandeză , care, la rândul său, s-ar fi aprovizionat de la un distribuitor belgian de produse chimice. Fipronilul este un insecticid frecvent utilizat împotriva puricilor, acarienilor şi căpuşelor, dar este interzis pentru animalele destinate lanţului alimentar, cum ar fi găinile.
Alerta a mobilizat și România, unde 1.000 de kilograme de gălbenuş de ou lichid contaminat cu Fipronil, provenit din Germania, au fost găsite în Timiş.
În județul Olt au fost verificate toate cele opt ferme pentru creșterea păsărilor, deținute de șapte societăți comerciale.

„Au fost verificate toate exploatațiile comerciale de găini ouătoare din județul Olt, iar în urma verificărilor s-a constatat că acestea nu utilizează insecticide care să conțină substanța activă incriminată în alertă.
Acțiunile de control au fost extinse și la nivelul celor două depozite farmaceutice autorizate sanitar veterinar, precum și unităților autorizate sanitar veterinar să efectueze acțiuni de dezinsecție, dezinfecție, deratizare, nefiind achiziționate de acestea insecticide care să conțină substanța activă Fipronil”, se spune în comunicatul de presă transmis astăzi de conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt.
Au fost efectuate investigații de laborator și pentru alte pesticide, iar rezultatele arată că toate substanțele sunt prezente în limita admisă.

ouă Fipronil alertă Olt
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018