Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Depozitele de deșeuri, monitorizate
06.10.2017
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 79

Depozitele necontrolate de deșeuri din județul Olt se vor afla în atenția autorităților, în perioada următoare. Prefectul județului a avut, astăzi, o întâlnire de lucru cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Naționale de Mediu și Primăriei Slatina, în cadrul căreia s-a stabilit să fie luate măsuri clare pentru prevenirea apariției unor situații de urgență generate de incendii la aceste depozite de deșeuri.


Astfel, prefectul a solicitat primăriilor să ia măsuri pentru ca zonele unde există depozite necontrolate de deșeuri să fie supravegheate. De asemenea, se impune notificarea în regim de urgență, a tuturor factorilor implicați în administrarea și gestionarea acestor zone, astfel încât exploatarea lor să se facă în condiții de siguranță și securitate.

 

depozite deseuri gunoaie prefectura

Fără „Masă caldă” în Olt

50 de școli cu peste 20 de mii de elevi au fost incluse anul trecut în proiectul „Masa caldă”. Însă programul a funcționat doar în câteva dintre ele. Cu toate acestea, ministerul Educației îl consideră un succes și a dublat numărul școlilor unde va fi implementat. Guvernul a aprobat, miercuri, lista celor 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se aplică, în anul şcolar 2017-2018. Pe aceasta nu se află nicio școală din județul Olt.
07 Dec 2017