Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ei fac diferența dintre viață și moarte
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 58

Sunt pompieri, dar știu să facă din punct de vedere medical ceea ce este esențial pentru salvarea unei vieți. Ei sunt paramedicii Serviciului Mobil de Urgență, Resuscitare și Descarcerare și participă în această perioadă la cursuri pentru extinderea competenţelor medicale. Peste 85% dintre intervenţiile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt sunt ale celor de la SMURD.




Chiar dacă nu au competenţele unui medic şi nu pot efectua la  fel de multe manevre pentru salvarea unei vieţi, paramedicii SMURD au un rol extrem de important în misiunile la care participă.

De multe ori, ajung primii la locul unei tragedii, iar acordarea primului ajutor medical cu câteva secunde mai devreme contează foarte mult. Din 2009, de când s-a înfiinţat serviciul SMURD, paramedicii de la ISU Olt au salvat sute, poate chiar mii de vieţi. Însă au fost şi cazuri care i-au marcat profund.

La ISU Olt sunt 250 de paramedici SMURD, iar maşini de intervenţie sunt şapte. Pregătirea privind extinderea competenţelor medicale îi va ajuta foarte mult în misiunile lor de salvare.

Cursurile la care vor participa paramedicii SMURD vor fi făcute la Craiova şi Piteşti. Reprezentanţii ISU Olt spun că mai au nevoie de încă două autospeciale şi un medic, pentru a creşte gradul de eficienţă la intervenţiile la care participă.
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE