Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Noile avize medicale şcolare generează haos
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 71

S-a schimbat tiparul privind eliberarea adeverinţelor  medicale pentru înscrierea copiilor în colectivităţi. În loc de o adeverinţă de patru-cinci rânduri, medicii vor trebui să completeze nu mai puţin de patru pagini, aproape ca la un dosar medical. Acest lucru este imposibil, susţin medicii de familie, pentru că mai sunt doar câteva zile până la începerea noului an şcolar şi ar trebui să lucreze non-stop, zi şi noapte.




Medicii de familie din judeţul Olt au primit ieri noile modificări privind înscrierea copiilor la creşă, grădiniţă, şcoală sau liceu. Acestea fac referire la tiparul după care sunt completate adeverinţa medicală şi avizul cu vaccinările copiiilor.

Pe lângă faptul că noile adeverinţe sunt stufoase, acestea mai conţin şi cerinţe inutile, susţin revoltaţi medicii de familie.

Noua adeverinţă medicală este de patru pagini, iar avizul medical are două pagini, faţă de patru-cinci rânduri, cât au adeverinţele care se folosesc în prezent. Un medic de familie are înscrişi în jur de 1.500-1.800 de copii. Cum anul şcolar începe în mai puţin de o săptămână, medicii de familie spun că le este imposibil să completeze aceste noi adeverinţe, care necesită cel puţin un sfert de oră pentru fiecare copil.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt spun că nu este obligatoriu ca adeverinţele medicale să fie completate de medicii de familie.

Adeverinţele şi avizele medicale pentru înscrierea în colectivităţi vor fi depuse la sediul unităţilor de învăţământ, până la 1octombrie 2015.
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE