Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Producătorii îşi fac loc în pieţe
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 88

Noua lege care reglementează accesul în pieţe al producătorilor a intrat în vigoare. Până la elaborarea normelor de aplicare, are loc acţiunea de informare şi control, astfel încât, începând din această primăvară, toată lumea să ştie ce are de făcut şi să respecte regulile. Vechile certificate de producător expiră pe 30 aprilie.




Potrivit noilor reglementări, fiecare piaţă trebuie să asigure cel puţin 40% din spaţiul de comercializare pentru producători. Ministerul Agriculturii, dar şi reprezentanţii producătorilor au demarat acţiuni de informare şi control, atât în rândul vânzătorilor cât şi al reprezentanţilor pieţelor.

În acest moment, atât producătorii cât şi intermediarii vând în baza unui certificat de producător, emis de primării, fără vreo verificare. Astfel, chiar şi cei care nu au cultivat vreodată legume şi fructe vând marfa în aceleaşi condiţii cu agricultorii adevăraţi. De la 1 mai, certificatele actuale vor fi înlocuite cu atestate de producător, care trebuie să aibă avizul unei forme asociative recunoscute la nivel naţional.

Niciun kilogram de cartofi nu va mai intra în piaţă decât însoţit de carnetul de comercializare, un document care va ţine o evidenţă clară a mărfurilor, astfel încât cei care doar vând legume şi fructe să plătească taxe pentru tot profitul obţinut din această activitate. Agricultorii nu vor plăti impozit pentru marfa pe care o produc şi vor fi, astfel, în avantaj faţă de intermediari.

Redactor:Simona Vârban
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE