Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Alege şcoala”, cu ajutorul Bisericii
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 75

Biserica îi ajută pe copiii din familiile sărace să fie mai aproape de şcoală. În patru localităţi din Olt funcţionează centre educaţionale inovative, în cadrul cărora au loc activităţi de consiliere, ore de cateheză şi activităţi recreative.




Proiectul „Alege şcoala”, derulat de Episcopia Slatinei şi Romanaţilor, îşi propune să îi ajute pe copiii care prezintă risc de abandon şcolar, dar şi pe părinţii lor, să înţeleagă cât de importantă este şcoala.

Activităţile se derulează la sfârşitul fiecărei săptămâni, în parohiile implicate în proiect. Preoţii, alături de un cadru didactic, discută cu elevii şi părinţii pe diferite teme şi îi implică în activităţi menite să îi ţină aproape de şcoală. În fiecare dintre cele patru centre beneficiază de aceste servicii câte 25 de copii, în medie.

La Rusăneşti, în satul Jieni, iau parte la activitatea acestor centre educaţionale 26 de copii şi 20 de părinţi. Lor li se adaugă cei de la Teslui şi Caracal.

Pe lângă activităţile de consiliere şi cele recreative, copiii sunt implicaţi în diverse concursuri cu premii, iar la sfârşitul anului şcolar vor beneficia de câte o tabără gratuită.

Redactor:Simona Vârban
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE