Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Asistenți în stare gravă din cauza COVID
21.10.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1801

Coronavirusul nu iartă pe nimeni. Lovește acum în cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în cei care se află în prima linie în lupta cu virusul SARS-Cov-2. O asistentă și un asistent medical sunt acum în stare gravă, la Terapie Intensivă. Ea are nevoie urgentă de plasmă. El a fost trimis, azi-noapte, la București, pentru că nu mai putea să respire.


Coronavirusul doboară din salvatorii olteni. După ce, zilele trecute, un cunoscut medic al Spitalului Județean de Urgență Slatina, Gențiana Berteșteanu, a murit din cauza COVID-19, acum doi asistenți medicali din același spital se luptă cu boala. Asistenta Cecilia Dina, de la Secția de Medicină Internă, este în stare gravă la Terapie Intensivă, după ce a fost infectată cu virusul SARS-Cov-2. Are nevoie urgentă de plasmă, iar prietenii, colegii și reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Slatina fac apel la toți cei vindecați de COVID-19 să nu rămână indiferenți.

„Rugăm pe toți foștii pacienți infectați cu noul coronavirus care s -au vindecat și care nu au alte probleme de sănătate să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguina Olt să doneze sânge în vederea prelucrării de plasmă cu anticorpi COVID. Pacienții în stare foarte gravă au nevoie de dumneavoastră!“, este mesajul Centrului de Transfuzii din Slatina.

În această dimineață s-a găsit plasmă la Craiova, pentru asistenta de la ATI. Mai are însă nevoie în continuare de plasmă, iar colegii din spitalul slătinean fac apel la semeni pentru a dona sânge, în sprijinul asistentei.

Cel de-al doilea asistent aflat în stare gravă din cauza COVID-19 este Cornel Pița, de la Unitatea de Primiri Urgențe. El a fost transferat, azi-noapte la București, pentru că respira cu dificultate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE