Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
E nevoie de sânge mai mult ca oricând
14.05.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 212

Este nevoie mare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Slatina. Directorul unității medicale face apel la oameni să meargă să doneze, pentru că mulți dintre semenii lor sunt ținuți în viață cu ajutorul transfuziei. În această perioadă au fost luate măsuri de prevenire a îmbolnăvirii de COVID-19 și la Centrul de Transfuzie, unde sunt protejați, atât donatorii, dar și angajații centrului.


Este nevoie de sânge tot timpul, dar în această perioadă, mai mult ca oricând. Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Slatina, medicul Ramona Lesnic, a vorbit astăzi despre măsurile de protecție luate în cadrul centrului în contextul pandemiei de coronavirus. Și aici, ca și în restul unităților medicale, au fost impuse reguli pentru protecția donatorilor și a angajaților. În centru intră maximum 8 donatori, care trebuie să păstreze distanța corespunzătoare, iar masca de protecție este obligatorie.
Programul Centrului de Transfuzie Sanguină din Slatina este de luni până vineri, între orele 8-14.30, dar pot fi organizate acțiuni de donare și în week-end. Cererea de sânge este în continuare mare, atât de la spitalele din județ, cât și de la cele din țară.
Reprezentanții Centrului de Transfuzie din Slatina fac apel la toți oamenii să meargă să doneze sânge. O singură donare poate salva mai multe vieți.
În prezent, numărul donatorilor este de aproximativ 25 de persoane pe zi. Prea mic, în comparație cu cel al solicitărilor venite de la spitale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE