Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Lucrări ample la Pneumologie
24.01.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 563

Sunt lucrări de modernizare capitală la Secția de Pneumologie din Scornicești, unde vor fi reabilitate două dintre etajele clădirii. Imobilul nu a mai beneficiat de astfel de reparații niciodată, din 2003, de când secția funcționează acolo. În prezent se fac demersuri și pentru achiziționarea unor echipamente medicale noi.


Se lucrează intens la etajul trei al Secției de Pneumologie de la Scornicești. Muncitorii refac totul, de la saloane, hol, cabinete medicale și băi, pentru a îmbunătăți condițiile hoteliere pentru pacienți, dar și pentru desfășurarea în mai bune condiții a actului medical. Secția nu a mai beneficiat de astfel de lucrări capitale niciodată, spune medicul șef, Alin Rusu.
Dacă înainte, pe tot etajul exista o singură toaletă pentru pacienți, după reabilitare, fiecare salon va avea grup sanitar propriu. De asemenea, paturile și mobilierul vor fi noi.
Etajul 1 al Secției de Scornicești a fost reabilitat în 2009, odată cu parterul clădirii. Acum și acestea necesită unele reparații, astfel că după reabilitarea celor două etaje, respectiv 2 și 3, muncitorii se vor muta la primul etaj, pentru a continua lucrările de modernizare. Totodată, se fac demersuri pentru achiziționarea a două aparte medicale performante.
Secția are 84 de paturi, mereu ocupate de pacienți, iar medicul șef spune că adresabilitatea este în continuă creștere. Întreaga investiție, atât pentru reabilitare, cât și pentru echipamentele medicale, se ridică la aproape 3 milioane de lei, fonduri asigurate de Consiliul Județean Olt.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020

Slatina: Semafoare inteligente în marile intersecții

Primăria Slatina a accesat fonduri europene pentru implementarea unor proiecte ce fac parte din sistemul integrat de management al traficului și mobilității urbane. Montarea unor semafoare inteligente în marile intersecții este unul dintre acestea. Noile semafoare vor fluidiza traficul și vor garanta siguranța rutieră a conducătorilor auto și a pietonilor. Slătinenii spun că proiectul implementat de municipalitate era mai mult decât necesar pentru că va scăpa orașul de aglomerația din trafic.
18 Sep 2020