Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Puține femei interesate de sănătatea lor
21.11.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 242

Programul de screening pentru depistarea cancerului de col uterin continuă în județul Olt. Ministerul Sănătății a alocat fondurile necesare, iar medicii așteaptă la testări toate femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 65 de ani. Problema este lipsa de interes pentru acest examen gratuit, care poate salva viața a mii de femei.


Programul de screening pentru depistarea cancerului de col uterin a început în anul 2013 și continuă în toată țara. În județul Olt, campania s-a desfășurat în bune condiții, însă problema este adresabilitatea scăzută, mai ales în rândul femeilor din mediul rural, spun medicii specialiști.
La Spitalul Județean de Urgență Slatina, testările se fac gratuit la cabinetul de planning familial. Medicii fac apel la femei să se gândească la sănătatea lor. O simplă testare le poate salva viața.
În urma testărilor au fost depistate cazuri de cancer, din păcate, în stadii avansate. Medicii avertizează că, de cele mai multe ori, această boală nu dă semne, iar când este descoperită e deja prea târziu.
Pentru efectuarea screening-ului la cabinetul de planning familial din cadrul Spitalului Slatina este necesar doar actul de identitate.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE