Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ziua Mondială a Donatorului de Celule Stem
19.09.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 185

Mâine este Ziua Mondială a Donatorului de Celule Stem, iar Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina marchează evenimentul. A fost demarată campania „Donează o șansă la viață“, în cadrul căreia asistenții comunitari din toate localitățile județului sunt pregătiți pentru a recruta donatori de celule stem.


Pe 21 septembrie 2019 este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Celule Stem Hematopoietice. Anul acesta, Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina a demarat o campanie de promovare intitulată "Donează o șansă la viață!", pentru a marca această zi importantă. Acțiunea se desfășură pe tot parcursul lunii septembrie și are ca scop pregătirea asistenților comunitari, pentru a recruta donatori de celule stem.
Întâlnirea cu asistenții comunitari din celelalte localități ale județului va continua și în perioada următoare. Reprezentanții Centrului de Transfuzie vor ca tot mai mulți oameni să se înscrie în registrul donatorilor de celule stem.
Recoltarea de celule stem presupune recoltarea de sânge.
Celulele stem sunt celule capabile să se transforme în orice tip de celulă funcţională a sângelui şi a sistemului imunitar. Ele se găsesc în măduva osoasă, putând fi recoltate şi la naştere, din sângele cordonului ombilical. La adulţi, recoltarea se face din sânge periferic sau din măduvă osoasă, fiind folosite, mai apoi, în tratarea şi vindecarea unor afecţiuni precum leucemia sau a altor cancere ale sângelui, boli autoimune sau boli metabolice ereditare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE