Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Imunizarea copiilor, importantă în colectivitate
02.09.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 221

Întoarcerea copiilor în colectivitate este mai sigură după administrarea vaccinului. Medicii au început informarea părinților cu privire la vaccinurile opționale și importanța lor, pentru că în colectivitate, riscul îmbolnăvirii este mai crescut. Astfel, părinții sunt sfătuiți să își vaccineze copiii pentru varicelă, hepatita A și meningită, boli care se pot lua cu ușurință la grădiniță, creșă sau la școală.


Imunizarea copiilor este sfântă, spun medicii. Dacă până la vârsta de un an, trebuie făcute obligatoriu toate vaccinurile asigurate de Ministerul Sănătății, medicii spun că și cele opționale sunt foarte importante. Astfel, de la vârsta de un an și jumătate, imunizarea copiilor trebuie continuată. Sunt boli grave, de care micuții pot fi protejați, doar cu ajutorul vaccinurilor, explică medicii de familie.
Pe lângă vaccinurile obligatorii, și cele opționale au importanța lor. Boli grave și chiar epidemii pot fi prevenite cu ajutorul acestora, iar medicii sunt de părere că niciun părinte nu ar trebui să refuze să își imunizeze copilul.
Dacă pentru varicelă și meningită, părinții merg la farmacie și caută vaccinul, pentru Hepatita A interesul este scăzut.
Deși unele dintre vaccinurile opționale sunt ceva mai costisitoare, adică peste 200 de lei pentru o doză, medicii îi sfătuiesc pe părinți să facă un efort și să le cumpere. Pentru că beneficiile sunt mult mai mari și mai importante.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE