Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tromboliza, ieftină și eficientă
27.08.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 491

Tromboliza nu doar că salvează vieți, dar este și mai ieftină. Costurile pentru această nouă metodă de tratament, folosită și la Spitalul din Slatina, pentru bolnavii cu accident vascular cerebral, sunt de trei ori mai mici, față de tratamentul clasic. Până în prezent, șase pacienți au fost salvați după ce au primit substanța salvatoare.


De aproximativ o lună, Spitalul Județean de Urgenă Slatina salvează bolnavii cu accident vascular cerebral cu ajutorul trombolizei. Este vorba despre o substanță care se injectează pacientului în primele 3-4 ore de la debutul simptomelor și care are rolul de a topi cheagurile de sânge de la nivelul creierului. Noua metodă de salvare a pacienților cu accident vascular cerebral este mult mai ieftină și eficientă, față de metoda clasică, explică specialiștii.
2.000 de lei este costul unei fiole de tromboliză, costul fiind suportat în totalitate din bugetul Ministerului Sănătății. Tratamentul clasic, în schimb, costă de trei ori mai mult, spune șeful Secției de Neurologie de la Spitalul Slatina. Lucrul cel mai important este ca pacienții să ajungă la spital imediat după ce au suferit accidentul vascular cerebral, adică în maximum patru ore.
Astfel, pacienţii eligibili pentru a face tromboliză pot fi salvați rapid și ieftin. Între timp, medicii slătineni așteaptă noi fonduri, prin programul national, pentru a nu rămâne fără substanța salvatoare.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE