Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Căpușele, pericolul verii
22.08.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 113

Nu doar țânțarii sunt periculoși în în această perioadă. Și căpușele fac victime, iar înțepătura acestor insecte poate fi și mai periculoasă, avertizează medicii. Până în prezent, 180 de persoane au ajuns la Urgențe, la Spitalul Slatina, după ce au fost înțepate de căpușe. Reprezentanții DSP Olt spun că numărul lor este mult mai mare, întrucât nu toți se prezintă la spital într-o astfel de situație.


Boala Lyme sau Borrelioza este o afecțiune gravă, produsă prin înțepătura de căpușă. Medicii avertizează că aceste insecte poate fi foarte periculoase. În unele situații, produc probleme neorologice, care evoluează cu paralizie progresivă, până la deces. Anul acesta, în județul Olt nu s-a înregistrat niciun astfel de caz, însă numărul persoanelor cu înțepături de căpușe este destul de mare. Aproape 200 au ajuns la medic din acesată cauză.
Cu cât boala este tratată mai repede, la scurt timp după înțepătura de căpușă, cu atât șansele de vindecare sunt mai mari. În caz contrar, se poate ajunge la o borrelioză diseminată, cronică, cu afectări articulare, cardiace, oftalmologice și neurologice cornice, avertizează medicii. Reprezentații DSP recomandă luarea unor măsuri de prevenire, pentru a ne feri de aceste insecte periculoase.
Creșterea numărului de îmbolnăviri transmise prin înțepătura de căpușă este favorizată de schimbările bruște de temperatură. Potrivit celor de la DSP Olt, anul acesta, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul persoanelor înțepate de căpușe a scăzut cu 50%.

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE