Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Prima tromboliză, o viață salvată la Slatina
30.07.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 649

Neurologii slătineni au efectuat zilele acestea prima tromboliză, la Spitalul Județean. Un pacient în vârstă de 71 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral, a fost recuperat total, cu ajutorul substanței salvatoare, administrate în premieră la Slatina. Bărbatul se simte bine, merge și vorbește, iar mâine va pleca acasă.


O echipă de medici bine pregătiți, echipamente moderne și o substanță care topește cheagurile de sânge din zona creierului au salvat un bărbat de 71 de ani, din Scornicești, care a suferit un accident vascular cerebral. Este prima tromboliză efectuată la Spitalul Slatina, după ce senatorul Renică Diaconescu, șeful Secției Neurologie, a reușit să introducă și spitalele județene în programul național de tromboliză. Medicii spun că intervenția salvatoare a fost posibilă pentru că pacientul a ajuns la spital foarte repede, iar membrii familiei, care îl însoțeau, au dat toate datele de care aveau nevoie.
Pacientului i-au fost recoltate probe de sânge și i s-a făcut urgent o tomografie. După analiza acestor date, medicii au decis să trebuie să efectueze tromboliza, aceasta fiind singura șansă ca bărbatul să se recupereze rapid.
Astăzi, Ion Smarandache, pacientul care a beneficiat de prima tromboliză la Spitalul Slatina , le mulțumește cu lacrimi în ochi medicilor curajoși.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019