Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Medicii de mâine“, o zi de practică la spital
05.06.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 419

Au vizitat spitalul, au văzut cum se face o ecografie, cum sunt tratați bolnavii pe secție, dar au asistat și la o intervenție chirurgicală, în sala de operații. Este vorba despre elevii de liceu care au câștigat concursul „Medicii de mâine“, organizat de Colegiul Național „Radu Greceanu“, cu sprijinul Primăriei municipiului Slatina. Tinerii au petrecut o zi la Spitalul Județean, unde au văzut ce înseamnă să fii medic, meserie pe care o vor alege și ei în viitor.


Câștigătorii concursului „Medicii de mâine“ au vizitat, astăzi, Spitalul Județean de Urgență Slatina. Șapte tineri de la licee din Olt și Argeș s-au aflat pentru o zi în practică la cel mai mare spital din județ, unde au avut parte de o experiență inedită.
Tinerii au intrat în cabinete medicale, au mers pe secții, dar au intrat și în sala de operații. Au putut vedea, astfel, cum se desfășoară activitatea medicală la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Medicul Andrei Ștefănescu, directorul medical al spitalului, le-a prezentat tinerilor o parte din aparatura medicală.
După ce au trecut pe la Unitatea de Primiri Urgențe, unde au văzut cum sunt salvați oamenii în stare gravă, elevii au mers în Secția Rdaiologie, unde au aflat cum se fac unele investigații medicale.
Chiar dacă nu au hotărât ce specializări vor urma, viitori medici au spus că experiența de astăzi le va fi de mare folos.
Tinerii au vizitat aproape toate secțiile spitalului, dar și farmacia unității medicale. După această vizită, tinerii și-au putut forma o imagine mai clară a acestei meserii pe care spun că și ei o vor alege.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE