Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Zeci de olteni înțepați de căpușe
29.05.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 136

A început căldura, au apărut și căpușele. Direcția de Sănătate Publică Olt a înregistrat deja primele cazuri, nu mai puțin de 100 până în prezent, față de doar 35 în aceeași perioadă a anului trecut. Pentru că înțepătura de căpușă este foarte periculoasă, medicii recomandă ca îndepărtarea acesteia de pe piele să fie făcută la spital, de personalul medical, și nu acasă.


Zeci de persoane au ajuns la Spitalele din Slatina și Caracal, în această perioadă, cu înțepături de căpușe. Unii dintre pacienți au solicitat acordarea de îngrijiri medicale după ce au extras singuri, acasă, insecta din piele, alții au ajuns la Urgențe cu căpușa pe corp. Medicii le-au administrat oamenilor tratament și au curățat zona afectată, pentru că riscul de îmbolnăvire este mare. De la această înțepătură de insecă poate apărea Boala Lyme, care nedescoperită și netratată la timp poate duce la deces.
Primii pacienți înțepați de căpușe au fost înregistrați încă din luna aprilie. Potrivit reprezentanților DSP Olt, numărul cazurilor descoperite până în prezent este mult mai mare decât anul trecut. Astfel, dacă în perioada aprilie-mai 2018 au fost înregistrate 35 de cazuri, anul acesta numărul lor a ajuns la 100.
Creșterea numărului de îmbolnăviri transmise prin căpuse este favorizată și de schimbările climatice. Periculoase sunt locurile cu umiditate și cele cu iarbă deasă și neîngrijită. În cazul unei înțepături, pacienții sunt sfătuiți să meargă la medic, pentru îndepărtarea insectei de pe corp. Anul trecut, în Olt au fost înregistrate peste zece cauzuri de Boala Lyme, fără niciun deces.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenia Wheels”, un spectacol auto de excepție

Mașini retro, de epocă, de curse, motoare puternice, scârțâituri de roți și multă adrenalină. Demonstrații spectaculoase de drift au avut loc, sâmbătă, în centrul municipiului Slatina. Sute de oameni de toate vârstele au venit să vadă momentul organizat în cadrul evenimentului „Oltenia Wheels“, aflat la prima ediție. Totul s-a desfășurat în bune condiții, iar spectatorii au spus că mai vor să vadă așa ceva la Slatina.
09 Sep 2019

Educație modernă la GPP Nr.5

Și grădinițele și-au început, astăzi, activitatea didactică. La Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 din Slatina, micuții s-au întors cu emoții. Le-au revăzut cu drag pe doamnele educatoare, pe care le-au întâmpinat cu flori, și s-au bucurat de întâlnirea cu toți copiii întorși din vacanță. Este unitatea cu cele mai multe grădinițe în subordine, aici fiind pregătiți peste 300 de copii. Pentru ei, în ultima perioadă au avut loc mai multe investiții, care vor continua și anul acesta.
09 Sep 2019