Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Luni de așteptare pentru investigații vitale
23.05.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 140

Chiar și șase luni așteaptă un pacient pentru o investigație RMN sau un Computer Tomograf, în județul Olt. S-a ajuns aici pentru că numărul solicitărilor a crescut, iar bugetul alocat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate a rămas același. Pentru a rezolva această problemă, reprezentanții CAS Olt au cerut suplimentarea bugetului. Se încearcă reducerea timpului de așteptare de la șase luni la o lună, cel mult două.


Situație incredibilă în sistemul de sănătate. Pentru investigații medicale gratuite urgente, de care depinde viața multor pacienți, aceștia sunt nevoiți să aștepte chiar și jumătate de an. Se întâmplă acest lucru pentru că banii alocați de Casa de Asigurări de Sănătate sunt insuficienți. Sumele se termină rapid, în primele zile ale fiecărei luni, iar oamenii sunt nevoiți să aștepte mult și bine până le vine rândul și pot face, fără să plătească un RMN sau un Computer Tomograf. CAS Olt a solicitat o sumă mai mare pentru a putea oferi servicii medicale unui număr cât mai mare de solicitanți.
Reprezentanții CAS au solicitat majorarea bugetului pentru a reduce timpul de așteptare pentru investigațiile RMN și CT de la șase luni, cât este acum, la o lună, cel mult două.
Și anul trecut, cei de la Casa de Sănătate au solicitat un buget mai mare pentru investigații medicale, însă au primit tot sume mici. Problema ar putea fi rezolvată anul acesta, întucât reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate s-au arătat receptivi în soluționarea acestei probleme.
Totodată, reprezentanții CAS Olt și-au propus o reorganizare a sistemului investigațiilor gratuite, pentru reducerea numărului de pacienți aflați pe lista de așteptare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenia Wheels”, un spectacol auto de excepție

Mașini retro, de epocă, de curse, motoare puternice, scârțâituri de roți și multă adrenalină. Demonstrații spectaculoase de drift au avut loc, sâmbătă, în centrul municipiului Slatina. Sute de oameni de toate vârstele au venit să vadă momentul organizat în cadrul evenimentului „Oltenia Wheels“, aflat la prima ediție. Totul s-a desfășurat în bune condiții, iar spectatorii au spus că mai vor să vadă așa ceva la Slatina.
09 Sep 2019

Educație modernă la GPP Nr.5

Și grădinițele și-au început, astăzi, activitatea didactică. La Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 din Slatina, micuții s-au întors cu emoții. Le-au revăzut cu drag pe doamnele educatoare, pe care le-au întâmpinat cu flori, și s-au bucurat de întâlnirea cu toți copiii întorși din vacanță. Este unitatea cu cele mai multe grădinițe în subordine, aici fiind pregătiți peste 300 de copii. Pentru ei, în ultima perioadă au avut loc mai multe investiții, care vor continua și anul acesta.
09 Sep 2019