Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Liste de așteptare pentru investigații medicale
04.04.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 283

Sute de olteni așteaptă de luni bune să facă investigații medicale gratuite ori să primească dispozitive vitale, cum ar fi, spre exemplu, aparatele de oxigen. Totul se întâmplă din cauza bugetului insuficient pentru acordarea acestor servicii medicale. Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Olt vor să solicite o sumă mai mare, pentru a elimina listele de așteptare.


Casa de Asigurări de Sănătate Olt a primit suplimentarea bugetului pentru următoarele trei luni, privind acordarea serviciilor medicale. Suma este aproximativ aceeași ca și anul trecut, respectiv 127 de milioane de lei, insuficientă însă, având în vedere listele de așteptare pentru pacienți. Cea mai gravă problemă este în cazul serviciilor de radiologie și imagistică medicală.
550.000 de lei este suma pe care CAS Olt o primește lunar pentru decontarea serviciilor de radiologie și imagistică medicală. Ar fi nevoie de 700.000 de lei, pentru a nu mai exista liste de așteptare. Astfel, președintele CAS, Florin Ciocan, spune că vrea să solicite un buget mai mare.
Investigațiile de imagistică medicală sunt destul de costisitoare pentru pacienți. Mulți nu își permit să le plătească și sunt nevoiți să aștepte luni bune, pentru a le face gratuit în spital.
Banii sunt puțini și în ceea ce privește dispozitivele medicale. Și aici sunt liste de așteptare de două luni, iar printre dispozitivele solicitate se află aparate vitale, cum ar fi cele pentru oxigen.
Bugetul alocat pentru dispozitivele medicale este 500.000 de lei pe lună, iar pentru eliminarea listelor de așteptare ar fi nevoie de peste 600.000 de lei. Reprezentanții CAS Olt speră să obțină sume mai mari, pentru a rezolva problema așteptării pentru serviciile medicale, pe aceste două sectoare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE