Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Varicela afectează tot mai mulți copii
01.04.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 239

100 de copii au fost diagnosticați cu varicelă, în județul Olt, de la începutul anului. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt spun că numărul cazurilor este mai mare, față de aceeași perioadă a anului trecut. Majoritatea copiilor nu au fost vaccinați împotriva acestei boli.


Val de copii cu varicelă în județul Olt. De la începutul anului și până în prezent, aproape 100 de elevi și preșcolari au fost diagnosticați cu această boală. Cele mai multe cazuri au fost în Slatina, la licee și grădinițe. Medicul de familie Dorian Costescu spune că în fiecare săptămână, la cabinetul său, au fost înregistrate cazuri de varicelă.
În toate situațiile, medicii au dispus tratarea și izolarea copiilor la domiciliu, iar sălile de clasă au fost curățate și dezinfectate. Varicela este o boală chinuitoare pentru copiii mici, și chiar periculoasă pentru cei mari, care sunt predispuși la complicații.

Vaccinul împotriva varicelei se găsește în farmacii. Medicii recomandă administrarea a două doze, pentru o protecție cât mai bună.
Ca măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii, medicii recomandă curățenia și dezinfecția curentă a sălilor în care copiii își desfășoară activitatea, aerisirea claselor și evitarea contactelor copiilor bolnavi cu restul colectivității.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019