Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Campanie de prevenire a cancerului, la sate
26.03.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 77

Campania pentru depistarea cancerului de col uterin în mediul rural are succes. Medicii specialiști de la Spitalul Slatina, spun că, după ce la ultima acțiune desfășurată în câteva comune, adresabilitatea a fost mare, vor relua acest demers. Printre paciente au fost și câteva femei care le-au spus medicilor că nu au făcut un control ginecologic de aproape 30 de ani. O parte dintre ele au fost depistate cu cancer în stadiul IV.


Programul național pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin a fost prelungit cu încă cinci ani. Toate femeile pot fi face gratuit această analiză, iar medicii le încurajează, pentru că un simplu test le poate salva viața. După ce la ultima campanie în mediul rural, adresabilitatea a fost mare, specialiștii vor să reia acțiunea.
Femeile din mediul rural ajung greu la medic. Majoritatea nu au posibilități financiare sau nu își fac timp pentru ele. De aceea, medicii vor să meargă ei în satele din județ, pentru a le testa gratuit pe femei.
Medicii spun că au fost șocați, după ce au descoperit că unele paciente nu au făcut control ginecologic de când au născut, adică de zeci de ani. O parte dintre ele au fost depistate cu cancer.
De la începutul anului și până în prezent, la cabinetul de Planning Familial din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina au fost testate 300 de femei. În câteva cazuri au fost depistate probleme, iar pacientele au fost trimise la Ginecologie pentru investigații amănunțite.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019