Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Elevi bolnavi la școală
27.02.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 515

Sute de elevi au fost găsiți în unitățile de învățământ din județ cu probleme medicale, fie că aveau roșu în gât, păduchi pe cap, fie că aveau alte boli infecțioase. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt, cei care i-au verificat pe copii, i-au trimis le medic, pentru a se trata.


Sute de elevi din județul Olt s-au întors bolnavi din vacanța intersemestrială. 49.000 de preşcolari şi şcolari au fost verificați în luna februarie, la triajul epidemiologic, de personalul medico-sanitar din cabinetele medicale şcolare și individuale din județ. Peste 240 dintre aceștia au fost depistați cu probleme medicale. Astfel, 102 copii au fost găsiți cu roșu în gât, 30 cu păduchi, iar 94 cu alte boli infecțioase. Numărul este mai mic față de luna ianuarie, când după vacanța de Crăciun, mult mai mulți elevi au venit la școală fie cu păduchi, fie bolnavi. Elevii cu probleme au fost sfătuiți să meargă la medic, pentru tratament de specialitate, iar sălile de clasă au fost dezinfectate. Reprezentanții DSP spun că prima cauză de îmbolnăvire este igiena precară.  

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019