Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Atenție la varicelă!
19.02.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 229

Tot mai mulți copii au ajuns la medic, în ultimele zile, după ce s-au îmbolnăvit de varicelă. Imunizarea împotriva acestei boli este optională și contracost, iar vaccinul se găsește în farmacii. Medicii recomandă administrarea a două doze, pentru o protecție cât mai bună a copilului. În cazul celor nevaccinați, boala se vindecă mai greu, după cel puțin o săptămână, iar erupțiile sunt chinuitoare, mai ales pentru copiii mici.


Varicela este una dintre bolile copilăriei, care poate deveni periculoasă dacă pacienții nu respectă recomandările medicilor. La Slatina, mai mulți copii au fost diganosticați în ultimele zile cu varicelă, mulți dintre ei având vârsta peste 12 ani. Medicii spun că virusul se transmite rapid, iar copiii infectați trebuie izolați acasă.
Copiii diagnosticați cu varicelă nu trebuie să meargă în colectivitate timp de 10 zile, spun medicii.
Simptomele debutează cu febră, iar apoi încep erupțiile pe corp. În cazul copiilor mici, e nevoie de o monitorizare atentă a bolii, iar în cazul celor mai mari e chiar periculoasă, putând da unele complicații.
Mulți părinți își vaccinează copiii cu o singură doză, însă medicii spun că sunt recomandate două doze, pentru o protecție cât mai bună.
Vaccinul se găsește în farmacii. O doză costă aproximativ 180 de lei.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019