Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Alertă de gripă în școli și grădinițe
21.01.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 529

Au fost luate măsuri în școlile și grădinițele din Slatina și din județul Olt, după ce 31 de persoane au fost diagnosticate cu gripă sezonieră, iar printre bolnavi se află și copii. Asistenții medicali din fiecare unitate școlară îi monitorizează zilnic pe elevi și preșcolari și acordă o importanță sporită respectării condițiilor de igienă.


31 de persoane din județul Olt au fost diagnosticate cu gripă, iar alte peste 20 sunt suspecte că ar fi contactat virusul, probele fiind în lucru la Institutul Cantacuzino din București. După ce, la Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost luate deja măsuri pentru limitarea îmbolnăvirii, de astăzi și în unitățile de învățământ sunt reguli stricte pentru prevenirea gripei.
Și la grădinițe și creșe, întreg personalul monitorizează atent starea micuților. La Grădinița „Ion Creangă“ din Slatina, educatoarele îi învață pe copii să fie foarte atenți la igienă.
Părinții sunt sfătuiți să nu îi ducă pe copiii bolnavi în colectivitate, iar la primele semne de boală să meargă la medic.
În prezent, vaccinul antigripal în județul Olt a fost epuizat, atât la medicii de familie, cât și în farmacii. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au solicitat Ministerului Sănătății peste 5.000 de doze, pe care le așteaptă cât mai repede, pentru a începe vaccinarea.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE