Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Crește alarmant numărul bolnavilor de gripă
16.01.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 281

Situație îngrijorătoare în județul Olt. Numărul persoanelor diagnosticate cu gripă a crescut la 31, iar doi dintre pacienți se află în stare gravă. Printre bolnavi sunt și opt copii. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina au restricționat, începând de astăzi, accesul în Secția Boli Infecțioase. Timpul de vizită la pacienți este mai mic, iar aparținătorii sunt ținuți la intrarea în secție.


Dacă ieri, Direcția de Sănătate Publică Olt anunța încă opt cazuri noi de gripă, astăzi, numărul de îmbolnăviri a ajuns la 31. Pacienții sunt de toate vârstele, doi dintre ei fiind copii. Doi pacienți sunt în stare gravă, anunță cadrele medicale.
După ce astăzi au apărut noi confirmări ale cazurilor de gripă, conducerea Spitalului Slatina a decis să ia măsuri. În Secția Boli Infecțioase, care este plină de pacienți infectați cu virusul gripal, accesul aparținătorilor a fost limitat.
Medicii recomandă prevenirea pe cât posibil a îmbolnăvirii. O igienă cât mai strictă, evitarea contactului cu persoanele bolnave și, cel mai sigur, vaccinarea, sunt măsurile care trebuie luate în această perioadă. De asemenea, în cazul primelor simptome de boală, pacienții trebuie să se prezinte la spital. Gripa debutează cu dureri de cap, febră peste 39 de grade Celsius și tuse.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE