Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Atenție la alunițe!
19.12.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 226

A crescut numărul intervențiilor chirurgicale pentru îndepărtarea alunițelor de pe piele, la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Numai anul acesta au fost peste 500 de astfel de operații. O parte dintre pacienți au fost diagnosticați cu cancer, după ce s-au prezentat prea târziu la medic. Secialiștii spun că munca în agricultură, respectiv expunerea la soare și bronzatul la solar sunt primele cauze de îmbolnăvire.


În fiecare lună, la Spitalul Județean de Urgență Slatina ajung mulți pacienți care solicită îndepărtarea nevilor pigmentari, sau așa-zisele alunițe de pe piele. Dacă în urmă cu mai mulți ani, astfel de intervenții erau în număr mic, în ultimii doi ani, adresabilitatea a crescut foarte mult. Fie că sunt inestetice, deranjează sau de teamă că ar putea fi cancerigene, oamenii solicită îndepărtarea lor. La fiecare caz în parte, medicii recoltează țesut și îl trimit la analize, pentru a afla dacă există suspiciuni de cancer.
Specialiștii din cadrul Secției de Chirurgie Plastică spun că metoda internărilor de zi, care funcționează de câțiva ani la Spitalul din Slatina, a dus la această creștere a adresabilității pentru astfel de intervenții. Practic, pacientul se internează și pleacă acasă în aceeași zi, după numai câteva ore.
Dacă în cazul bărbaților, munca în agricultură este principal cauză pentru apariția acestor alunițe de pe piele, la femei riscul vine și de la expunerea la raze ultraviolete, mai exact bronzatul la solar.
Chirurgul plastician Florin Popa spune că se gândește chiar la o campanie de informare pe care să o desfășoare în colaborare cu medicii de la Dermatologie, privind riscul de îmbolnăvire de la aceste alunițe.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019