Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Atenție la alunițe!
19.12.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 221

A crescut numărul intervențiilor chirurgicale pentru îndepărtarea alunițelor de pe piele, la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Numai anul acesta au fost peste 500 de astfel de operații. O parte dintre pacienți au fost diagnosticați cu cancer, după ce s-au prezentat prea târziu la medic. Secialiștii spun că munca în agricultură, respectiv expunerea la soare și bronzatul la solar sunt primele cauze de îmbolnăvire.


În fiecare lună, la Spitalul Județean de Urgență Slatina ajung mulți pacienți care solicită îndepărtarea nevilor pigmentari, sau așa-zisele alunițe de pe piele. Dacă în urmă cu mai mulți ani, astfel de intervenții erau în număr mic, în ultimii doi ani, adresabilitatea a crescut foarte mult. Fie că sunt inestetice, deranjează sau de teamă că ar putea fi cancerigene, oamenii solicită îndepărtarea lor. La fiecare caz în parte, medicii recoltează țesut și îl trimit la analize, pentru a afla dacă există suspiciuni de cancer.
Specialiștii din cadrul Secției de Chirurgie Plastică spun că metoda internărilor de zi, care funcționează de câțiva ani la Spitalul din Slatina, a dus la această creștere a adresabilității pentru astfel de intervenții. Practic, pacientul se internează și pleacă acasă în aceeași zi, după numai câteva ore.
Dacă în cazul bărbaților, munca în agricultură este principal cauză pentru apariția acestor alunițe de pe piele, la femei riscul vine și de la expunerea la raze ultraviolete, mai exact bronzatul la solar.
Chirurgul plastician Florin Popa spune că se gândește chiar la o campanie de informare pe care să o desfășoare în colaborare cu medicii de la Dermatologie, privind riscul de îmbolnăvire de la aceste alunițe.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019