Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Unitate salvatoare pentru cei cu accidente vasculare
07.12.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 349

Ministerul Sănătății va semna luni ordinul de înființare a unor unități de urgență neurovasculară în toate spitalele de urgență din țară. Inițiativa a fost puternic susținută de senatorul de Olt Renică Diaconescu, șeful Secției Neurologie a Spitalului Județean. El a explicat, în cadrul unui interviu, cum vor fi salvați pacienții care au suferit un accident vascular cerebral.


O substanță administrată în primele patru ore de la declanșarea accidentului vascular cerebral va salva viețile pacienților care ajung în spitalele județene din țară. Ministerul Sănătății a dat undă verde pentru înființarea unor unități de urgență neurovasculară, pentru finanțarea cărora se vor aloca bani din bugetul de stat. Șeful Secției Neurologie a Spitalului Județean Slatina a susținut acest proiect, care funcționează deja cu succes în șapte centre universitare din țară. El nu presupune construirea unor clădiri sau spitale noi, ci amenajarea spațiilor existente și achiziționarea substanței salvatoare.
Important este ca pacientul să ajungă la spital în cel mult patru ore și jumătate de la declanșarea accidentului vascular, pentru ca substanța respectivă să acționeze asupra cheagurilor de sânge.

Administrarea unei doze de substanță salvatoare ar costa aproximativ 5.000 de lei, sumă asigurată de Ministerul Sănătății. Costurile sunt mult mai mici decât în cazul tratamentului și spitalizării clasice care se impun pentru pacienții cu accident vascular.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE