Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
3.000 de copii lăsați fără vaccin
05.12.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 109

Este criză de vaccin pentru copii în județul Olt. Produsele Tetraxim și Adacel, care se administrează copiilor împotriva a patru boli, printre care difterie și tetanos lipsește de luni bune din depozitul Direcției de Sănătate Publică Olt. Numărul restanțierilor este de aproape 3.000. Deși angajații din Sănătate au solicitat vaccinul de mai multe ori și nu se știe când îl vor primi.


În timp ce vaccinul antigripal a fost epuizat în mai multe cabinete ale medicilor de familie, alte două tipuri de vaccinuri lipsesc încă din vară, în județul Olt. Numărul restanțierilor crește de la o lună la alta, iar până în prezent nu există nicio veste de la Ministerul Sănătății. Vaccinul Adacel lipsește din luna iunie, iar numărul restanțierilor depășește 2.000.
În ceea ce privește vaccinul Tetraxim, numărul persoanelor de pe lista de așteptare este ceva mai mic, însă crește și el de la o lună la alta.
Medicii de familie spun că părinții vin la cabinet, se interesează de cele două vaccinuri, și înceracă să le procure din farmacii, însă nici aici nu se găseșc.
Potrivit cadrelor medicale, există informații că de anul viitor, cele două vaccinuri se vor găsi în farmacii.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE