Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Stresul, prima cauză a bolilor psihice
26.11.2018
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 626

Bolile psihice afectează tot mai multe persoane. Reprezentanții Spitalului de Psihiatrie Schitu Greci spun că în ultimii ani, adresabilitatea a crescut foarte mult, iar în prezent toate locurile sunt ocupate. Stresul este una din cauzele principale ale apariției acestei boli, explică medicii specialiști.


La Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci sunt tratați în fiecare an sute de bolnavi. Unii, pentru o perioadă scurtă de timp, alții pentru mai multe luni, în funcție de gravitatea afecțiunii. În ultimii ani, numărul pacienților a crescut foarte mult. În prezent sunt ocupate toate cele 160 de paturi ale unității medicale.

Din anul 2007, Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci s-a modernizat în permanență. În fiecare an au fost demarate investiții importante, iar la acest moment condițiile în care sunt tratați pacienții sunt la standarde europene.

Îngrijorător este că bolile psihice afectează din ce în ce mai multe persoane. Medicul psihiatru Sorin Brătoi, care este și managerul unității medicale, explică principala cauză de îmbolnăvire.

Familia are un rol foarte important pentru un bolnav cu afecțiuni psihice. Medicii spun că un astfel de pacient trebuie susținut și încurajat, supravegheat să își ia tratamentul, nu trebuie neglijat și marginalizat, pentru că atunci boala revine și se va întoarce din nou la spital. Cel mai vechi pacient este internat aici de aproape 20 de ani, în tot acest timp având scurte perioade în care merge la familia sa.

 

boli psihice schitu greci spital
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE