Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Alertă prelungită pentru virusul West Nile
01.11.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 95

Nu scăpăm de pericolul virusului West Nile. Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Slatina au primit, astăzi, o adresă de la Institutul Național de Hematologie, prin care sunt informați că se menține starea de alertă privind monitorizarea donatorilor de sânge, încă o lună. Decizia a fost luată din cauza vremii călduroase, care nu permite închiderea perioadei de supraveghere pentru acest virus.


Vremea călduroasă le priește țânțarilor. Nu scăpăm astfel nici de pericolul infectării cu virusul West Nile, care se transmite prin înțepătura acestei insecte. Autoritățile informează că, din cauza temperaturilor ridicate care sunt anunțate pentru luna noiembrie, se menține starea de alertă, în județul Olt, privind monitorizarea pacienților și a donatorilor de sânge.
Toți donatorii de la Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina sunt verificați, atât înainte de a dona sânge, cât și după donare. Teste suplimentare sunt făcute la Institutul Național de Hamatologie, pentru ca sângele care ajunge la oamenii aflați în suferință să nu fie contaminat cu temutul virus West Nile.
Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Slatina fac apel la personalul medical din spitalele din Olt să aibă în permanență rezerve de sânge.
În fiecare an, perioada de supraveghere pentru infecția cu virusul West Nile începe pe 1 mai și se încheie pe 1 noiembrie. Anul acesta, în județul Olt au fost confirmate 24 de infecții cu virusul West Nile, iar patru persoane au decedat.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019