Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Antibioticul periculos
29.10.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 172

Antibioticul administrat copiilor fără recomandarea medicului poate fi periculoasă, avertizează specialiștii. Șefa Secției de Pediatrie de la Spitalul din Slatina spune că apar tot mai des situații în care unii copii sunt tratați cu greu în spital, pentru că părinții i-au obișnuit de mici cu antibiotic. Pediatrii spun că un tratament oferit celor mici „după ureche” le poate face mai mult rău decât bine.


Tot mai multe cazuri de copii care ajung la Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina cu viroze devin pacienți greu de tratat. Medicii spun că părinții i-au tratat nejustificat cu antibiotic de la vârste mici, iar organismal nu mai raspunde cum trebuie la tratament. Șefa Secției de Pediatrie de la Spitalul din Slatina, Daniela Safta, trage un semnal de alarmă în rândul părinților.
Administarea antibioticului la copii atunci când nu este cazul, mai ales de la vârste mici, poate avea urmări grave. Medicii pediatri slătineni spun că au fost situații când s-au văzut nevoiți să schimbe mai multe tipuri de antibiotic pentru a trata o viroză, din cauza greșelilor făcute de părinți.
Mulți părinți și bunici spun că apelează la antibiotic doar în cazuri extreme.
Pediatrii spun ca părinții nu trebuie să administreze sub nicio formă copiilor antibiotic, fără o recomandare medicală.
Deși antibioticul se eliberează doar cu prescripție medicală, multe faramacii îl vând și fără rețetă.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019