Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Bani pentru centrele de permanență
27.09.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 258

Cu o întârziere de trei luni, au ajuns, în sfârșit, banii pentru plata cadrelor medicale care asigură continuitate la centrele de permanență din județul Olt. Bugetul este unul generos, față de restul anului, după ce tariful pe oră a crescut considerabil. În județul Olt sunt zece centre de permanență, care deservesc fiecare câte patru sau chiar cinci localități, iar reprezentanții Casei de Sănătate spun că acestea își dovedesc utilitatea.


Casa de Asigurări de Sănătate Olt nu a mai primit bani pentru decontarea serviciilor medicale oferite de centrele de permanență din județ încă din luna iunie. Săptămâna trecută, problema lipsei bugetului s-a rezolvat, iar în prezent, medicii și asistentele sunt plătiți la zi.
Deși au ajuns târziu, banii pentru centrele de permanență au fost destul de mulți, având în vedere creșterea semnificativă a tarifului pe oră, pentru medicii și asistentele care lucrează la aceste centre.
În vară, în urma unei vizite la Spitalul Județean de Urgență Slatina, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a vorbit despre o posibilă desființare a acestor centre, care nu și-ar dovedi eficiența. Declarația a fost făcută după ce medicii de la UPU s-au plâns de numărul mare de cazuri care nu reprezintă o urgență. Reprezentanții CAS spun însă că centrele de permanență sunt utile.
În județul Olt sunt zece centre de permanență, care funcționează în localitățile: Vișina, Brastavățu, Osica de Sus, Baldovinești, Crâmpoia, Dobroteasa, Bobicesti, Mihăiești, Vlădila și Strejești.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE