Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ce face medicina primară pentru bolnavul român?
18.07.2018
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 625

Șeful Secției de Cardiologie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina face apel la medicii de familie să se implice mai mult în tratarea pacienților. Acesta spune că sunt multe cazuri de bolnavi pe la care medicii nu trec, iar pacienții ajung în stare gravă la spital. Președintele onorific al Asociației Medicilor de Familie Olt sare în apărarea colegilor săi și spune că aceștia fac doar atât cât le permite contractul cadru.


Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe, dar și șeful Secției de Cardiologie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina sunt nemulțumiți de activitatea colegilor din medicina primară. Ei spun că aceștia nu se implică suficient în tratarea pacienților, nu îi vizitează la domiciliu, nu îi consultă și îi trimit direct la spital, unde ajung în stare foarte gravă.
Nu de puține ori, medicii din spital sunt în situația de a anunța rudele că un pacient a decedat. Este cel mai greu moment și pentru unii, și pentru ceilalți.
O mai mare implicare din partea medicilor de familie ar scădea numărul prezentărilor la spital, care și așa este asaltat în fiecare zi, de zeci de pacienți cu boli cronice, susține medicul Mircea Andrițoiu.
Președintele onorific al Asociației Medicilor de Familie din județul Olt, Viorel Rădulescu, își apără colegii și spune că aceștia își fac datoria.
Zilnic, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Slatina ajung 160-200 de pacienți, iar 10-15 dintre aceștia rămân internați numai în Secția Cardiologie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Donează haine pentru oamenii străzii!

În timp ce dumneavoastră priviți la televizor într-o cameră confortabilă și călduroasă, afară există oameni care umblă pe străzi fără țintă, pentru că nu au un cămin al lor. Mulți dintre cei fără adăpost nu au haine și încălțăminte pentru iarnă, iar hrană găsesc cu greu în sezonul rece. Reprezentanții Centrului social din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților întind o mână de ajutor acestor năpăstuiți de soartă și ne îndeamnă să ne îndreptăm gândurile către ei și să începem noul an cu o faptă bună.
10 Ian 2019